Health Tips for a Healthy lifestyle

  Hälsa Tips för en Hälsosam livsstil

En hälsosam livsstil gjort

Denna artikel är avsedd att ge råd till läsarna om hur de kan förbättra eller stärka sina handlingar i sitt liv till en hälsosam livsstil, det bör inte vara heltäckande, men omfattar de grundläggande element som anses vara en del av den livsstil som leder till god hälsa. Förutom synpunkter på vad som bör människor till en hälsosam livsstil, artikeln kommer att nämna några av de tips på hur man undviker handlingar (eller inte gör) som kan leda till ohälsosamma liv.

“Leva hälsosamt” att de flesta människor innebär både fysisk och psykisk hälsa är i balans eller inte fungerar bra tillsammans i en och samma person. I många fall, den fysiska och psykiska hälsan hänger tätt samman, så att en förändring (positiv eller negativ) på ena påverkar den andra. Som en följd av vissa av de förslag som finns förslag på hur emotionella och mentala hälsosam livsstil.”

Kost (kost) 

Alla människor får från mat för att växa och bibehålla en hälsosam kropp, men vi människor har olika behov, som spädbarn, barn (barn, Ungdomar, unga vuxna, vuxna och äldre. Barnen kan till exempel kräva mat var fjärde timme, tills, småningom ålder och börjar äta mer allvarliga. På slutet, i en mer normala mönster av att äta tre gånger om dagen, som små barn. Men som de flesta föräldrar vet att barn, ungdomar och unga vuxna ofta mellanmål mellan måltiderna. Snacks är ofta inte begränsad till denna åldersgrupp, eftersom vuxna och seniorer ofta göra samma sak.

Tips:

Äta tre gånger per dag (Frukost, lunch, middag), det är viktigt att komma ihåg att middagen ska vara den största måltiden på dagen.
Mängden mat som konsumeras bör bestå av frukt, grönsaker, fullkorn och fetter eller mejeriprodukter med låg fetthalt.
Välj magert kött, fågel, fisk, bönor, ägg, nötter (med betoning på korn, nötter).
Välj livsmedel med lågt innehåll av mättat fett, transfett, kolesterol, salt (natrium) och tillsats av socker. titta på etiketterna, eftersom den första komponenterna som listas på etiketten innehåller en högre koncentration av ingredienser.
För att kontrollera storleken på portioner, äta en liten del kan tillfredsställa hunger och sedan sluta äta.
Snacks är BRA med måtta, och måste bestå av produkter såsom frukt, fullkorn, nötter för att tillfredsställa hunger och inte orsaka överdriven viktökning.
Undvik kolsyrade drycker och socker-ytterligare drycker på grund av det överflöd av kalorier i läsk och socker drycker, diet drycker får inte vara ett bra val, eftersom vissa människor är hungriga, och ökande konsumtion av livsmedel.
Undvik att äta en stor måltid innan du sover för att minska gastroesofageal reflux och viktökning.
Om en person är arg eller deprimerad, äter inte kommer att lösa dessa situationer och kan göra problemet värre.
Undvik att belöna barn med söta snacks; ett sådant mönster kan bli en livslång vana för människor.
Undvik tunga måltider under sommarmånaderna, särskilt under varma dagar.
Vegetarisk livsstil har blivit kallad på en hälsosam livsstil och viktminskning; vegetarianer bör kolla med sin läkare för att se till att du har en tillräcklig mängd av vitaminer, järn, mineraler och deras mat.
Kök (165 ° F) förstör de flesta av bakterier och andra patogener. om du väljer att äta råa livsmedel, såsom frukt och grönsaker bör noggrant tvättas med genomförandet av avtalen (drickbart) vatten från kranen vatten innan du äter.
Undvika att äta rått kött eller blod av något slag.
Rekommendationer för specifika situationer:

Personer med diabetes måste följa ovanstående rekommendationer och regelbundet övervaka blodglukos nivå, rakt fram, prova att kontrollera nivån av glukos i blodet, som den mest normala.
Människor med ovanliga arbetstider (nattskift, studenter, militära) ska försöka hålla Frukost, lunch och middag behandlingar med minst ett mellanmål.
För dem som förbereder livsmedel bör du undvika att använda fett eller steka mat i fett.
De människor som försöker gå ner i vikt (fett) bör undvika alla söta och feta livsmedel, och äter i huvudsak frukt, grönsaker och nötter och avsevärt minska sin konsumtion av kött och mejeriprodukter.
Rådfråga en läkare först om det inte är möjligt att kontrollera din vikt, intag av mat, eller om du har diabetes och det är inte möjligt att kontrollera nivåer av glukos i blodet.

Fysisk aktivitet och motion

Fysisk aktivitet och motion är en viktig faktor för en sund livsstil; människor är gjorda för deras kroppar, och missbruket leder till ohälsosamma liv. För de patienter kan uppleva viktökning, svaghet, brist på uthållighet och allmänt dålig hälsa och som kan bidra till utveckling av sjukdomen.

Tips:

Regelbunden motion kan förebygga och motverka åldersrelaterade muskelmassa och styrka, förbättra balans, flexibilitet och styrka och minska risken för fallolyckor hos äldre. Regelbunden motion kan bidra till att förebygga hjärt-och kärlsjukdomar, stroke, diabetes, fetma och högt blodtryck. Justering av viktbärande övningar kan också bidra till att förhindra osteoporosisby byggandet av starka ben.
Regelbunden motion kan hjälpa de som lider av kronisk inflammation i lederna, förbättra sin förmåga att utföra vardagliga handlingar, som att köra en bil, trappor, och bankerna ska öppna.
Regelbunden motion kan bidra till att öka din självkänsla och självförtroende, minska ångest och stress, förbättra humöret, och förbättra den psykiska hälsan.
Regelbunden motion kan hjälpa till att kontrollera vikt och i vissa människor och kan orsaka fett förlust.
Trettio minuter av måttlig motion (promenader är OK) minst tre till fem dagar i veckan är rekommenderat, men ytterligare hälsovinster komma från att utöva de flesta dagar i veckan.
Träning kan delas in i 10-minuters sessioner.
Börja långsamt och gradvis framsteg för att undvika att skada eller onödig smärta eller trötthet. För en lång tid att bygga upp till 30 till 60 minuter av måttlig till intensiv motion varje dag.
Människor är aldrig för gammal att börja träna. En söt, äldre individer (70-90 år) kan förbättra sin styrka och balans genom träning.
Nästan varje typ av uthållighetsträning, vatten aerobics, promenader, simma, lyfta vikter, yoga och många andra) är användbar för alla.
Barn behöver motion, spela hemifrån är alltid en bra början.
Sport aktiviteter för barn ger utmärkta möjligheter till träning, men man måste vara noga med att inte överdriva vissa övningar (till exempel att kasta alltför många platser i baseball kan göra skada som en armbåge eller axel).
Spänningar under träning kan göra att en person som är trött och sjuk, men om det är smärta, stoppa övning tills då, till när smärtan källa upptäcks, mannen, kan det vara nödvändigt att söka hjälp av en läkare och konsulttjänster för fortsatt utbildning.
De flesta människor kan börja måttlig motion, som promenader, utan en medicinsk undersökning. Följande personer, dock bör rådfråga en läkare innan du börjar mer intensiv motion:

Män i åldersgruppen över 40 år och kvinnor över 50 års ålder
Personer med lungsjukdom eller hjärtsvikt, astma, artrit, osteoporos
Människor som lider av tryck över bröstet eller smärta, stress, eller som utvecklar trötthet eller andnöd lätt
Människor med tillstånd som ökar risken för hjärt-kärlsjukdom såsom högt blodtryck, diabetes, Rökning, högt kolesterol, eller familjemedlemmar som hade en tidig diagnos av hjärtinfarkt och hjärt-kärlsjukdomar
Människor som är överviktiga
Effekterna av fysisk aktivitet och brist på motion:

Fysisk inaktivitet och brist på motion är förknippat med hjärt-och kärlsjukdomar och vissa typer av cancer.
Fysisk inaktivitet och brist på motion är förknippade med typ II-diabetes (även känd som förfall eller första start, icke-insulinberoende diabetes mellitus).
Fysisk inaktivitet och brist på motion kan bidra till viktökning.

Psykisk hälsa

En hälsosam livsstil innebär mer än fysiska hälsa, men även känslomässiga eller psykologiska. Nedan är några av de sätt på vilka människor kan stödja deras psykiska hälsa och välbefinnande.

Tips:

För att få tillräckligt med sömn varje dag, CDC rekommenderar följande per åldersgrupp (inclusive); 12-18 timmar från födseln till 2 månader-14-15 timmar 3-11 månader, 12-18 timmar för 1-3 år, 11-13 timmar för 3-5 års ålder, 10-11 timmar för 5-10 år, åtta-och-en-halv och nio och en halv timmar av ålder 10-17 och de som är 18 och uppåt behöver sju till nio timmars sömn. Seniorer behöver cirka sju till nio timmar, men en djup sömn och kan vakna på natten eller tidigt på morgonen, så förbudet (som barnen behöver) för att tillåta dem att samlas i höjd från sju till nio timmar sömn.
Ta en promenad och fundera på vad du kan se och höra minst ett par gånger i veckan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *